Advisering & Consultancy

Wilt u als ontwikkelaar, aannemer, gemeente of woningbouwvereninging een gesprekspartner die zowel de woonwensen van de consument als de belangen van de woningmarktpartijen kent? Iemand die zijn analytische vaardigheden aan zijn lokale en regionale marktkennis van de woningmarkt koppelt? Iemand die inzicht in algemene macro-economische ontwikkelingen en de demografische situatie in uw regio heeft?

AB Makelaars behoort tot één van de eerste woningmarktconsultants van Nederland en is dè professionele gesprekspartner op het gebied van de  hele woningmarkt
 

Wat is een NVM Woningmarktconsultant?

NVM woningmarkt consultant

Een woningmarktconsultant is een makelaar die naast zijn reguliere makelaarsopleiding een tweejarige HBO-opleiding heeft voltooid via het NVM Studiecentrum Opleidingen Makelaardij (SOM). De afgestudeerden zijn verplicht om aan nascholing deel te nemen. Daarnaast volgt een consultant als lid van de NVM continu de relevante NVM-opleidingen.

Dit specialisme in het makelaarsvak is ontstaan vanuit de behoefte om de wensen van de consument te vertalen naar de professionele marktpartijen zoals de overheid, woningbouwverenigingen, bestuurders, aannemers en projectontwikkelaars.

Ook de consument heeft baat bij een woningmarktconsultant. Dankzij deze specialist wordt er met zijn behoeften rekening gehouden in de plannen voor nieuwbouw, stadsvernieuwing en herbestemming. De woningmarktconsultants van AB Makelaars zijn dan ook regelmatig gesprekspartner van gemeenten en woningbouwcoöperaties.

Professionele opdrachtgevers, kunnen veel baat hebben bij een gesprekspartner met marktkennis en deze kennis benutten bij het ontwikkelen van
hun plannnen. Een woningmarktconsultant werkt plaatselijk of regionaal en zit bovenop het nieuws. Hij weet precies wat er zich afspeelt op de woningmarkt.

Benieuwd hoe wij u of uw organisatie van dienst kunnen zijn ? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder !