Een huis kopen in 8 stappen

Een huis kopen is een grote stap op persoonlijk en financieel gebied. Een aankoopmakelaar helpt u in dit proces. Het aanbod is groot en het vinden van de juiste woning kan tijdrovend zijn. Samen kijken we naar uw wensen en prioriteiten en kunnen we gericht gaan zoeken naar het perfecte huis.

Van eerste ontmoeting tot tekenen bij de notaris:

Kies een makelaar die bij u past

U kiest ervoor om AB Makelaars in te schakelen.
Waarom? AB Makelaars is een middelgroot kantoor met een groot netwerk in de regio Eindhoven en de Kempen. Persoonlijk contact en korte lijnen vinden wij belangrijk. 

Kennismakingsgesprek

Tijdens ons eerste gesprek vertelt u wat uw wensen zijn voor uw nieuwe thuis. We informeren u over het aankoopproces en hoe we onze expertise gaan inzetten om uw droomhuis te vinden. Na dit gesprek beslist u of we samen verdergaan.

Woningaanbod

Heeft u al een huis op het oog of bent u nog op zoek? Wij geven u een compleet beeld van het aanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld huizen die in de stille verkoop staan of koophuizen die niet op Funda staan.

Bezichtiging

Afhankelijk van de vorm van dienstverlening, gaat u zelf of met de makelaar de woning bezichtigen waarin u geïnteresseerd bent. Een goed gevoel is belangrijk, maar een makelaar kijkt juist naar de technische kant en mogelijke gebreken. Na de bezichtiging bespreekt u samen de bevindingen en beslist u of u verder onderzoek wenst te doen naar dit huis.

Onderzoek

Na een positieve bezichtiging onderzoekt de makelaar of alles technisch en juridisch in orde is. Hij controleert bijvoorbeeld het bestemmingsplan en gegevens van het Kadaster. Ook regelt hij, indien gewenst, een bouwtechnische keuring. Zo bent u ervan verzekerd dat u niet voor verrassingen komt te staan als u het huis gekocht heeft.

Onderhandelen

Het onderhandelproces is misschien wel het spannendste onderdeel van het kopen van een huis. De makelaar weet precies hoe hij moet onderhandelen in de huidige marktsituatie en laat zich niet van de wijs brengen door verkooptrucs die op het gevoel inspelen. Hij zet zijn marktkennis en ervaring in om het huis te kopen tegen de best mogelijke voorwaarden.

Koopovereenkomst

Als uw bod is geaccepteerd zal de makelaar van de verkopende partij u het koopcontract toesturen. Uw aankoopmakelaar controleert voor u of het contract juridisch klopt en of alle afgesproken voorwaarden hierin zijn meegenomen. Voordat de overdracht kan plaatsvinden, zullen er nog een aantal zaken geregeld moeten worden, zoals de hypotheekaanvraag en de taxatie.

Naar de notaris

Op de dag van de overdracht inspecteert u samen met uw aankoopmakelaar het huis om te controleren of het nog steeds in goede staat is. Daarna gaat u met de makelaar naar de notaris waar de officiële overdracht zal plaatsvinden. Gefeliciteerd, u bent nu officieel huiseigenaar!

Een vrijblijvend gesprek aanvragen?
Neem contact met ons op!