Uw huis verkopen in 8 stappen

Hoe snel en voor welk bedrag u uw huis verkoopt hangt af van verschillende factoren. Eén ding is in ieder geval belangrijk: een goede makelaar inschakelen met kennis, ervaring en persoonlijke aandacht.

Van eerste ontmoeting tot tekenen bij de notaris

Kies een makelaar die bij u past

U kiest ervoor om AB Makelaars in te schakelen. Waarom? AB Makelaars is een middelgroot kantoor met een groot netwerk in de regio Eindhoven en de Kempen. Persoonlijk contact en korte lijnen vinden wij belangrijk.

Kennismaking

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek zal de makelaar de woning bekijken en u informeren over de werkwijze van AB Makelaars. De verkoop van een huis is een grote verantwoordelijkheid en we zullen elkaar regelmatig spreken. Goede communicatie en wederzijds vertrouwen vormen de basis voor een fijne samenwerking.

Vraagprijs

Wat is een goede vraagprijs voor uw huis? Naast de staat van de economie en woningmarkt zijn er meer factoren die een rol spelen bij het bepalen van de verkoopprijs. Bijvoorbeeld de buurt, het energielabel en het bouwjaar. De makelaar brengt al deze gegevens zo goed mogelijk in kaart, waarna hij een advies uitbrengt. U bent vrij om met dat advies te doen wat u wilt.

Verkoop

Nadat de verkoopprijs is vastgesteld, gaan we aan de slag met de promotie van het huis. Er komt een professionele fotograaf bij u langs om uw huis te fotograferen en uw huis wordt opgemeten. De foto’s en plattegronden komen op een speciaal voor uw woning gemaakte website, op funda.nl en de website van AB Makelaars. Via ons netwerk en social media gaan wij actief aan de slag om uw huis onder de aandacht te brengen.

Bezichtigingen

De makelaar zal geïnteresseerden begeleiden bij de bezichtiging van uw huis. Hij kan hen op een objectieve manier informeren en vragen beantwoorden. Achteraf zal hij contact met u opnemen om zijn indruk met u te bespreken.

Onderhandelingen

Als een bezoeker serieus geïnteresseerd is in uw huis, zal hij een bod doen via de makelaar. De makelaar bespreekt dit met u en zal een advies geven over een eventueel tegenbod. Omdat hij de kopers vaak al eerder heeft ontmoet, kan hij een goede inschatting maken van uw onderhandelingspositie. Uiteraard bepaalt u zelf wat u met dit advies doet.

De koopovereenkomst

Zodra het bod is geaccepteerd en de overige voorwaarden zijn besproken, zal de makelaar een voorlopig koopcontract opstellen. Hij zal hierin de voorwaarden van de kopers meenemen, maar heeft vooral uw belangen als opdrachtgever voor ogen.

Naar de notaris

Op de dag van de overdracht zult u, samen met de makelaar en de kopers, door het huis gaan om vast te stellen dat deze in goede staat verkeerd. Ook worden de meterstanden opgenomen. Daarna gaat u naar de notaris voor de overdracht. Gefeliciteerd, uw huis is verkocht!

Een vrijblijvend gesprek aanvragen?
Neem contact met ons op!